19 July 2007

Chapter 1 - Solutions

Orada neler var?
Neler var da de ne ola? Ettiğim lakırdıya bakın hele...Özet olarak, aktif bir yanardağ, Lost dizisinin çekildiği yerler, Surf, şahane plajlar ve deniz, çok sıkı korunan doğal ortam, o kadar sıkı korunuyor ki adanın özel alanları dışında açık havada bile sigara içmek yasak! Deniz de yüzerken balıklar görmek çok normal, eğer şanlıysanız deniz kaplumbağları ile yüzebilirsiniz.

Nasıl yaşıyorlar?
Öğrenciler şöle yaşıyor, sabahtan okul öğleden sora çalışıyorsa yarım gün iş sonrasında surf ve spor salonu, akşam ise okulların partileri var ise sandalet ve şortları ile partilere gidiyorlar.
Öğrenci olmayan kesim ise eğer iyi bir işi yoksa zor şartlarda yaşıyor sabah 4,5 sularında kalkıp işe giden bir dünya insan var. Ama ama heryerde olduğu gibi süper bir yaşam süren işine yat ile gidip gelen insanlarda var :)

Kim bu şanslı insanlar? Gerçekten şanslılar mı?
Bu şanslı insanlar Samua'lı olarak geçiyorlar, en büyük gelenekleri tüm vücutlarına dövme yaptırmak. Hatta kimi kabartmalı dövme denilen dövmelerden yaptırıyor. Şöle ki kör bir bıçak ile deri kanatılarak dövme yapılıyor...

Duke kimdir neden en kalabalık caddenin (waikiki) merkezinde bu amcanın heykeli var acaba?
Waikiki caddesinin ortasında Duke amcanın heykelini koymuşlar, sebebi de bu amca surf'ü ilk bulan kişi olması.

Ross denilen mağza nasıl oluyorda dünya markalarını bu kadar ucuza satabiliyor?
Çünku ROSS'un tüm amerika çapında sürekli gezen alış-veriş avcıları sayesinde bir çok mağzanın outlet ürünlerini ve ayrıca batmış mağzaların, kapanan mağzaların ürünlerini toplayıp satmaları. (Ben kuzenimin yalancısıyım)

Ayrıca neden bütün restoranlar istediğin yemeği aldığında sana içebildiğin kadar içecek veriyor?
İnsan evladı ne kadar içebilir ki diyerekten koyvermişler bütün içecekleri :)

Peki Tarzan'ın Hawaii'li olduğunu söylesem ne düşünürsünüz?
Aslında bakarsanız Tarzan Hawaii'li mi değil mi bilmiyorum ama Hawaii de Tarzan Ağacı adı verilen bir ağaç var ve gerçekten Tarzan gibi sallanabiliyorsunuz.

Surf yapacağınız ilk günde bir profosyonel gibi nasıl görünebileceğinizi söylesem?
Söylesem dedim söylerim demedim bütün sırları açıklayamam kusura bakmayın artık...

Peki bir sokağın köşesindeki Stop işaretine uymadığınız yada yayalara kırmızı yanarken geçtiğinizde yüklü miktarda ceza ödeyebileceğinizi sölesem?
Bu doğru çünkü 53$ para cezası ödeyen bir arkadaşla tanıştım :)


"Click It Or Ticket"

No comments: